fullsizeoutput 140 1 | Domestic Science
  • Set
    816

Det er efterhånden et must at kunne mønstre en broichebolle. Det er bare den ultimative burgerbolle. Og alle elsker burgers!

Derfor har jeg over længere tid, undersøgt bøger og nettet efter en ultimativ opskrift på briocheboller – og jeg tror jeg har den nu. Resultatet er i hvert yderst tilfredsstillende.

 

Jeg gunner op på gær, da jeg også gerne vil kunne bruge opskrift i madkundskab. Derfor er der 50 g gær, hvilket gerne skulle poppe hæveprocessen en smule.

 

fullsizeoutput 13d 1 | Domestic Science

Konsistensen skal gerne se ud som på ovenstående billede. Jeg siger altid til mine elever, at det der er så essentielt og fantastisk ved et fag som madkundskab, er at du ikke kan læse og se alt – som på dette billede. Derfor smag på dejen. Og ja, der er æg i dejen… Så håber ikke er kommer en shitstorm fra speltmødre og lignende. Nå, men dejen smager fantastisk! Smørret giver den lækrest smag til dejen. Og her kommer det. Dejen skal føles fløjlsblød i munden munden. Så har du den rigtige konsistens. Dejen kan nemlig godt virke meget slatten ift. “normale” bolledeje.

 

fullsizeoutput 140 2 | Domestic Science

Briochebollen

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Retter Bagning, Boller
Køkken Fransk
Antal 6 styks

Ingredienser
  

  • 150 g lun mælk
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 200 g smør
  • 50 g sukker
  • ½-1 tsk kardemomme

Sådan gør du
 

  • Skær smørret i tern. Så bliver det lettere blødt.
  • Tænd din ovn på 210º over- og undervarme.
  • Lun mælken i en kasserolle eller mikroovn så den er lun.
  • Rør gæret ud i den lune væske sammen med kardemomme og sukker.
  • Tilsæt æggene.
  • Tilsæt nu mel og salt. Kom lidt mel i ad gangen, således at væsken langsomt kan optage melet. Ælt dejen til den er glat.
  • Nu tilsættes smørternene lidt efter lidt. Ælt dem ind i dejen til der ikke er de store smørklumper tilbage. Du skal ælte dejen i ca. 8-10 minutter. Så hvis du en røremaskine, gør det dit liv meget nemmere. Dejen vil blive lidt klistret. Men bare rolig. Den er stadig til at arbejde med senere.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30-45 minuutter.
  • Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og form 6 boller. Lad bollerne efterhæve 20 minutters penge mere. Gerne mere.
  • Klargør en bageplade med bagepapir og en bradepande.
    Pensl bollerne med det sidste æg – sammenpisket.
  • Bring 1 liter vand i kog i en kasserolle.
    Bagepladen sættes ind i midten af den varme ovn med bollerne.
    Dernæst hældes kogende vand i den nederst bageplade = der skabes damp inde i ovnen.
  • Luk ovnen og lad bollerne bage med damp i 5 minutter.
    Fjern bagepladen med vand og bag bollerne yderligere ca. 7 minutter til godt gyldne.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide